Astăzi, 18 iulie, în incinta stadionului Dinamo a avut loc o cursă de ștafetă caritabilă – Charity Relay Race, organizată de Hospices of Hope Moldova în parteneriat cu Ambasada Britanică la Chișinău. Cursa a reunit sportivi olimpici și reprezentanții corpului diplomatic pentru a susține îngrijirile paliative în Moldova. Printre ambasadele și organizațiile participante au fost: Ambasada Britanica, Ambasada Germaniei, Ambasada Suediei, Biroului de cooperare al Elveției în Moldova și UNDP Moldova.

Astfel, E.S. Steven Fisher, Ambasadorul Marii Britaniei a menționat „Hospices of Hope Moldova face un lucru fantastic aici, în țară, ajutând în medie 200 de moldoveni pe lună.  Evenimentul de astăzi aduce spiritul olimpic în Moldova, exact la timp.  Mulțumesc fiecărei misiuni diplomatice care participă la această cursă și oamenilor care contribuie la această cauză nobilă.”

Reprezentanta de țară Hospices of Hope Moldova, Lara Moraru, a declarat că: „este un eveniment binevenit care a reunit sportivii Republicii Moldova și corpul diplomatic pentru continuarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. Prin acest eveniment colectăm fonduri pentru continuarea activității rețelei naționale Hospices of Hope Moldova astfel încât să putem ajunge la cât mai mulți pacienți din Orhei, Soroca, Cahul, Taraclia și Ocnița”.

Evenimentul a constat dintr-o cursă de ștafetă, echipele din 5 participanți au alergat un releu de 5 x 400 m iar la final toate echipele au alergat un cerc de stadion din 400 m în semn de prietenie. Fiecare dintre echipe au fost ajutați de către olimpici sportivi [Olesea Cojuhari - alergător olimpic de 400 m în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012,  Iaroslav Mușinschi - alergător de maraton la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, Beijing 2008, Sydney 2000, Oleg Tarnavschi - caiac-canoe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 și Marina Nikişenko – aruncătoare de ciocan la Jocurile Olimpice din Beijing 2008 și Rio de Janeiro 2016 pentru o cursă de 400 m].

Campania de colectare de fonduri continuă și fiecare susținător are posibilitatea de a dona fonduri prin mai multe modalități: pe platforma https://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-display/showROFundraiserPage?pageId=1296762 , pe platforma https://sprijina.md/campaign/charity-relay-race-cursa-caritabila-de-stafeta/, boxa de donație dedicată evenimentului de la oficiul Hospices of Hope Moldova situat la adresa or. Chișinău, str. București 67, et. 3, oficiul 7-8-9 sau transfer direct către Hospices of Hope Moldova, pentru copiii și adulții care se află în stadii terminale de boală pentru că merită să trăiască fiecare clipă cu demnitate.

Rechizite bancare:

I.P REPREZENTANȚA ÎN REPUBLICA MOLDOVA A HOSPICE OF HOPE ROMANIA LIMITED DIN MAREA BRITANIE

Cod fiscal: 1017620003086

IBAN/MDL: MD09MO2224ASV18554727100

Cod bancar: MOBBMD22

Nume bancă: Mobiasbanca – OTP Group SA

Suntem recunoscători Ambasadei Britanice la Chișinău pentru inițiativă și cooperare, conducerii stadionului Dinamo pentru găzduire, Coca-Cola, SlovakAid, Kreyon.

 

 

www.hospicesofhope.md

+373 79 266407